ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ TWITTER ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ θυμάτων των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες (altsantiri)

 

Οι οικογένειες δύο θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους από τις ΗΠΑ, που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών και του Παρισιού μηνύουν το Twitter κατηγορώντας το πως δεν έκανε αρκετά έτσι ώστε να αποτρέψει τους τζιχαντιστές να μεταδίδουν τα μηνύματά τους μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ζητάει αποζημίωση για τον θάνατο του 29χρονου Alexander Pinczowski και της 26χρονης Nohemi Gonzalez.

Το Twitter δεν έχει σχολιάσει ακόμα την υπόθεση.

Η μήνυση 86 σελίδων, κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη χήρα του Pinczowski και τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια της Gonzalez.

Ο Pinczowski, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για ένα επαγγελματικό ταξίδι τον περασμένο Μάρτιο, σκοτώθηκε σε επίθεση του Ισλαμικού κράτους.

Η Gonzalez ήταν φοιτήτρια στο Παρίσι μέσω ενός προγράμματος σπουδών για το 2015 όταν σκοτώθηκε μετά από την επίθεση του ΙΚ στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Οι οικογένειες κατηγορούν το Twitter ότι «εν γνώσει τους παρείχαν (σ.σ. στους Τζιχαντιστές) υλική υποστήριξη και πόρους επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν το Twitter».

Η μήνυση αναφέρει ότι το Twitter συνεχίζει να παρέχει πρόσβαση στους τζιχαντιστές παρά τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει.

Ο δικηγόρος των εναγόντων, τόνισε ότι «αυτή είναι η πρώτη μήνυση για την τεκμηρίωση βασικό ρόλο του Twitter στην άνοδο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ».

Τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε διαγράψει πάνω από 125.000 λογαριασμούς που σχετίζονταν με τρομοκρατικές ενέργειες από τα μέσα του 2015.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr

Πείτε τη γνώμη σας!