Γιατί είναι έθιμο να τρώμε μπακαλιάρο – σκορδαλιά την 25η Μαρτίου; – Aftodioikisi.gr

(Πηγή: www.aftodioikisi.gr)

Γιατί είναι έθιμο να τρώμε μπακαλιάρο – σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;

Για τους περισσότερους από εμάς ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνοδεύεται με τη γευστική απόλαυση του καθιερωμένου πιάτου μπακαλιάρος σκορδαλιά. Ένα έθιμο με μακρά ιστορία.

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η παλαιότερη και πιο αυστηρή χρονική περίοδος νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την καθιέρωσή της, περί τον 4ο αιώνα μ.Χ., προβλέπεται κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή μετά τις 3 το μεσημέρι.

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας… Πηγή (Πηγή: www.aftodioikisi.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.