«Μας έδειξαν προς μια κατεύθυνση και είπαν: “Εκεί είναι η Πολωνία. Τώρα περπατήστε”.Φόρτωσαν το λεωφορείο μας με Ουκρανούς και αυτό συνέχισε μέχρι τα σύνορα»! Καταγγελία: Ωμός ρατσισμός και ξενοφοβική συμπεριφορά από Ουκρανούς

(Πηγή: thefaq.gr)

…Ουκρανοί συνοριοφύλακες «διαχώριζαν τους Αφρικανούς μαζί με τους Ινδούς από τους υπόλοιπους και μας διέταξαν να πάμε στα ρουμανικά σύνορα», πολλά χιλιόμετρα μακριά, κατήγγειλε ο Αλεξάντερ. «Μας είπαν ότι αν προσπαθούσαμε να περάσουμε με το ζόρι, θα μας πυροβολούσαν», συνέχισε την τρομακτική διήγηση ο νεαρός, με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο να επισημαίνει πως κατέχει βίντεο που δείχνει την αντιπαράθεση. «Υψώσαμε τα χέρια και τους είπαμε πως είμαστε φοιτητές και απλά θέλουμε να πάμε σπίτια μας», περιέγραψε ο Αλεξάντερ. Τελικά τους άφησαν να περάσουν.

Παρόμοιες μαρτυρίες περιλαμβάνονται και σε ρεπορτάζ του αραβικού Al Jazeera. «Όταν η Αμάνι αλ-Αταρ έφυγε από το Ντνίπρο στη… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.