Στην “αναφορά” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βγάζει σήμερα η Ελένη Τουλουπάκη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κουκούλωμα της Novartis και την δίωξή της

(Πηγή: thefaq.gr)

Ενώπιον της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναμένεται να μιλήσει σήμερα Τετάρτη η Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV Ελλάδος, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα ενημερώσει λεπτομερώς τους ευρωβουλευτές για το τι συνέβη με το σκάνδαλο Novartis και πώς κατέληξε να διώκεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη θα ζητήσει επίσης την παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην υπόθεση, η οποία συνδέεται άμεσα με το καθεστώς του κράτους δικαίου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.