Ρένα Δούρου σε εκδήλωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την έμφυλη ισότητα: Συνεκτικές κοινωνίες στην καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων

(Πηγή: thefaq.gr)

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο περιλαμβάνει την ισότητα των φύλων, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών και τον αγώνα κατά των διακρίσεων”, υπογράμμισε η Ρ. Δούρου, εξηγώντας ότι “γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματική, συνεκτική διακυβέρνηση, στη βάση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπάγεται την επίτευξη της ισότητας των φύλων σε όλα τα επίπεδα. Συνεπάγεται την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας. Συνεπάγεται αγώνα κατά του σεξισμού”. “Πρέπει να αναπτυχθούν αποτελεσματικές πολιτικές και ουσιαστικά σχέδια μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, που δεν αφήνουν καμία και κανέναν πίσω. Αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι οι γυναίκες,… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.