Θέλουν να διαγράψουν την Μεταπολίτευση και το Φοιτητικό Κίνημα! “Στο νέο Πανεπιστήμιο χωράνε οι αστυνομικοί και οι πελάτες, αλλά όχι ο φοιτητικός συνδικαλισμός και η «πολλή» δημοκρατία”

(Πηγή: thefaq.gr)

Τον δρόμο για την ουσιαστική κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων στα Πανεπιστήμια -πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία- ανοίγει η κυβέρνηση μέσα από το σχέδιο νόμου-πλαίσιο που παρουσίασε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

– Του Κώστα Ζαφειρόπουλου / efsyn.gr

Όπως ανακοίνωσε, στο εξής οι εκλογές των «ενεργών φοιτητών» (σ.σ. δεν διευκρινίζεται ποιοι είναι αυτοί) θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, το Συμβούλιο Φοιτητών εισηγείται προς τα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ για θέματα φοιτητικής μέριμνας, βελτίωσης συνθηκών εκπαίδευσης, για την ποιότητα σπουδών, για λήψη μέτρων για ισότιμη… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.