Στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως: Μάχη για να μη δοθεί η χαριστική βολή στα ΑΕΙ – Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

(Πηγή: thefaq.gr)

Νοθεύεται η αντιπροσωπευτικότητα του εκλογικού αποτελέσματος με τον περιορισμό του αριθμού των προτιμήσεων των φοιτητών στο ψηφοδέλτιο σε βαθμό που υπολείπεται του αριθμού των εκπροσώπων των φοιτητών.

Ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας με τον τίτλο «Νέοι ορίζοντες», που αν περάσει θα επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα – Σφοδρή η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ν. Φίλη να καταθέτει από την πρώτη στιγμή σήμερα ένσταση αντισυνταγματικότητας

Οι διατάξεις για το Συμβούλιο Φοιτητών προκαλούν ανεπίτρεπτη υποκατάσταση διοικητικού οργάνου στη σφαίρα δράσης των φοιτητικών συλλόγων, θεσμού που ορίζεται στο Σύνταγμα και έχει χαρακτηριστικά ελεύθερης και συλλογικής δράσης…. Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.