Και ο Δικηγορικός Συλλογός Αθηνών “βάζει πλάτη” στην αποφυλάκιση Λιγνάδη – Τώρα “βλέπει” ποινικό λαϊκισμό… αλλά δεν έβλεπε όταν απειλούσαν την Τουλουπάκη για την Novartis και την Τράπεζα Πειραιώς

(Πηγή: thefaq.gr)

Θέση για τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις επικρίσεις που εκδηλώνονται με αφορμή τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη καθώς και για άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τη κοινή γνώμη, παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ).

Σε ψήφισμά του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό, δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα της δικαστικής κρίσης» ούτε όμως «δικαιολογείται να υποκινεί φαινόμενα ποινικού λαϊκισμού όπως, δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει, κατ’ επανάληψη, από τις σχετικές κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες». Ακόμη, κατά τον ΔΣΑ «οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.