Σβήνουν οι … Ντράγκι (ευτυχώς) από την πολιτική σκηνή στην Ευρώπη! Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια (και μαζί του και ο Ματαρέλα) στις ψηφοφορίες! Υπ΄ατμόν

(Πηγή: thefaq.gr)

Σε παραίτηση οδεύει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα καθώς Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα του Βορρά απείχαν από την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Γερουσία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί να πήρε τη ψήφο εμπιστοσύνης αλλά τρία κύρια κόμματα του συνασπισμού αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, τορπιλίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνησή του. Ο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά σε σύνολο 321. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα κόμματα στην Ιταλία ετοιμάζονται για εκλογές, με τις ημερομηνίες που «παίζουν» να είναι στις 25 Σεπτεμβρίου ή στις 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, από τους 321 γερουσιαστές παρέμειναν στην αίθουσα μόλις 192, με το Κ5Α να διασφαλίζει την… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.