Πάνω στις ζοφερές προβλέψεις για δύσκολο χειμώνα, στα πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος και στα επιδόματα-ψίχουλα, έρχεται η έκθεση-κόλαφος του ΣΥΡΙΖΑ: 5 φορές πάνω τα υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια – Στα 1,7 δισ. ευρώ!

(Πηγή: thefaq.gr)

Την έκθεσή του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταρρίπτει τους υπολογισμούς κυβέρνησης και ΡΑΕ, υπολογίζοντας τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών μέχρι τον περασμένο Μάρτιο σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως εκτιμάται κατ’ αναλογία, έως και τον Ιούνιο, που ίσχυε το παλιό σύστημα, το αντίστοιχο ποσό ανεβαίνει στα 2,2 δις. Οι υπολογισμοί κυβέρνησης και ΡΑΕ κάνουν λόγο για λίγο περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ κέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ: αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια), τα υπερκέρδη υπολογίζονται πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και πληρώθηκαν από τους καταναλωτές και επιστράφηκαν από… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.