Κάθε πέρσι και καλύτερα… Σοκάρουν τα στοιχεία έκθεσης: Οι φετινές πυρκαγιές στην Ευρώπη έχουν ήδη καταστρέψει περισσότερη έκταση σε σχέση με το 2021

(Πηγή: thefaq.gr)

Οι δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη, κυρίως το δυτικό της τμήμα που χτυπήθηκε από ισχυρά κύματα καύσωνα, έχουν ήδη καταστρέψει περισσότερη έκταση σε σχέση τις εκτάσεις που επλήγησαν καθ’ όλη την διάρκεια του 2021, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πυρκαγιές κατέστρεψαν συνολικά 5.178.810 στρέμματα από την αρχή της έτους (στοιχεία της 16ης Ιουλίου), δηλαδή περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στο σύνολο του 2021, που σημαδεύτηκε από πολλές πυρκαγιές στην Ιταλία και την Ελλάδα, 4.703.590 στρέμματα (4.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα) κάηκαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.