Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Πολλά λαχανικά, όπως το μπρόκολο, οι πιπεριές και τα καρότα, είναι πολύ καλύτερα, όταν τρώγονται ωμά.
Ωστόσο, ορισμένα λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, αν τα προετοιμάσετε λάθος.
Ποια λαχανικά πρέπει να τα μαγειρεύετε πάντα και να μην τα τρώτε ποτέ ωμά
Πατάτες
Οι πατάτες είναι ίσως τα πιο γνωστά λαχανικά που μπορεί να είναι επικίνδυνα, όταν τρώγονται ωμά. Περιέχουν σολανίνη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε αρκετά μεγάλη δόση. Θα χρειαστεί δηλαδή να φάτε πολλές ωμές πατάτες έστω και για πλησιάσετε σε ένα επικίνδυνο επίπεδο σολανίνης. Τούτου λεχθέντος, η κατανάλωση άψητων… (Πηγή: www.aftodioikisi.gr)