«Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων» από τον 11ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, η γιορτή της χαράς, του χαμόγελου, της αισιοδοξίας, μέσα από ένα πανέμορφο παραμύθι, διοργανώνεται και φέτος στα Τρίκαλα.

Ο 11ος Μύλος των Ξωτικών ανοίγει φέτος τις πύλες του και περιμένει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, καθώς  «ήρθε η ώρα να ξανανιώσουμε παιδιά, μετά τα όσα ζήσαμε και βιώνουμε», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε και το  φετινό θέμα το οποίο είναι: «Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων».

«Zούμε τον Μύλο όπως παλιά, παραμυθένιο», που θα πραγματοποιείται «σε υπερβατική χώρα που υπάρχει στη φαντασία όλων των παιδιών». Ενας Μύλος των Ξωτικών «λαμπερός, μαγικός, μαγευτικός, διαφορετικός», τόνισε o δήμαρχος Τρικκαίων.

Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας έδωσε έμφαση στην έννοια της λέξης «νέο»: «Νέα χρονιά, νέο θέμα, νέα διακόσμηση, νέα χωροταξία, νέα διαδρομή», επεσήμανε,  στο «μεγαλύτερο, ασφαλέστερο, πιο φωτεινό, χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις που προγραμματίζονται για φέτος στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, επισημαίνοντας ότι «προχωρούμε σε αποκέντρωση σε πολιτιστικούς χώρους», με πλήρη συνεργασία και άνοιγμα χώρων πολιτισμού.

Ο δε διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ ΟΔ. Ράπτης έδωσε το στίγμα για τις φετινές δράσεις, τονίζοντας ότι ουσιαστικά το 2022 πραγματοποιούνται οι επετειακές γιορτές, που δεν επέτρεψε η πανδημία να υλοποιηθούν. Ευχαρίστησε, δε, όλα τα μέλη της ομάδας της οργανωτικής επιτροπής και της e-trikala που εργάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη γιορτή.

Συνεργασία με επιχειρήσεις και τοπικά προϊόντα

Οι κ. Παπαστεργίου και Κωτούλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα
– στη συνεργασία ανάμεσα σε πολίτες, επιχειρηματίες και οργανωτική επιτροπή, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών
– στη (και φέτος) πραγματοποίηση συνάντησης με τους επιχειρηματίες (εστίασης, τουρισμού για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και φιλοξενούμενων
– στη δημιουργία «Κάρτας Εστιατορίου» τοπικών προϊόντων που θα προσφέρονται στους επισκέπτες.

Παράλληλες δράσεις – πολιτισμός
Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχ. Λάππας, φέτος
– Ανοίγουν όλα τα Μουσεία:
1. Κατσικογάννη (τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο),
2. Τσιτσάνη (το πλέον γνωστό,  λειτουργεί με μέγιστη επιτυχία και υλοποιεί καθημερινές εκδηλώσεις δράσεις)
3. Λαογραφικό (ανακαινισμένο) με έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή
– Δημιουργείται πολιτιστική διαδρομή:
Η διαδρομή Λαογραφικό μουσείο – Στέγη Τεχνών Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή, ιατρού – Μουσείο Τσιτσάνη – Κουρσούν Τζαμί, όπου λειτουργούν ή ετοιμάζονται εκθέσεις.
– Στις γειτονιές και στους πεζοδρόμους μουσικά σχήματα της πόλης και σχήματα από ομάδες μαθητών/τριών θα δίνουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην πόλη
– Ενεργοποιούνται σχήματα χορού, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων εντός πόλης
– Η Δημοτική Φιλαρμονική αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, με μουσική στους δρόμους της πόλης
– Προγραμματίζονται, βραδινός αγώνας δρόμου και χριστουγεννιάτικες ποδηλατάδες

Πρόσθετα στοιχεία

– Λειτουργεί η ανανεωμένη ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.milosxotikon.gr
– Πληροφορίες δίνονται και στο 2431038890
– Δίνεται έμφαση στην ενεργειακή διαχείριση: μείωση κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς μείωση γιορτινού διάκοσμου, αλλά με ορθολογικότερη χρήση φωτισμού (μείωση σπατάλης, παραγωγή τμήματος απαιτούμενης ενέργειας από  φωτοβολταϊκό σύστημα, παιχνίδια λούνα παρκ με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κ.α.)
– Τα φώτα της πόλης δε θα κλείνουν
– Σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα του Καρναβαλιού της Πάτρας σχεδιάζεται Κυνήγι Θησαυρού σε όλη την πόλη
– Το υψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, η σεκόγια στην κεντρική πλατεία θα φωτιστεί κανονικά, αλλά πιο λιτά, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας. Για τον ίδιο λόγο, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λίγα μέτρα νοτιότερα, στην κεντρική γέφυρα των Τρικάλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.