Λαμπερή Εκδήλωση της Αμερικανικής Λεγεώνας για την Ημέρα των Βετεράνων, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία και εκλεκτούς προσκεκλημένους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου και για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση της “Ημέρας των Βετεράνων” την οποία διοργάνωσε η Αμερικάνικη Λεγεώνα (Post GC01 Athens), στο ξενοδοχείο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Η Veterans Day γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 11 Νοέμβριου, προς τιμήν όλων εκείνων που έχουν υπηρετήσει με τιμή στον Αμερικανικό Στρατό.

Τις κεντρικές ομιλίες έκαναν ο διοικητής της Αμερικανικής Λεγεώνας Post GC01 Athens κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Κωνσταντίνος Λάβδας (μέσω διασύνδεσης), ο υπασπιστής του GC01 Δρ. Βασίλειος Μπαλής και on video ο Ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής της πολιτείας του Rhode Island Mr Lou Raptakis και ο Γ.Γ. απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Συντόνισαν η δημοσιογράφος κα Γεωργία Απόχα-Καρανίκα και ο επικοινωνιολόγος κ. Λουκάς Καβακόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κύριος Σταυρός Καλαφάτης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο εκπρόσωπος του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη Πρόξενος κ. Isaac Hansen-Joseph και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης κ. Κωσταντίνος Ιακώβου. 

Το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Κορδελιού-Εύοσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Μουρτζίνος, ο Διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης Δρ. Παναγιώτης Παντελιάδης και πολλά μέλη και φίλοι της Αμερικάνικης Λεγεώνας και των Βετεράνων στην Ελλάδα.

Στην λαμπερή εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην προώθηση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων ο ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Συκιώτης. Aκολούθησε δείπνο στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο ΥΜΑΘ κ. Καλαφάτης με τον κ. Θ. Θεοδώνη

Ο Διοικητής της Αμερικανικής Λεγώνας GC01 Athens κ. Νικ Παπαδόπουλος με τη Γεωργία Απόχα Καρανίκα και τον Δρ. Διαμαντή Γκολιδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.