Καβάλα: Δεκάδες αγελάδες εγκαταλείφθηκαν από τους κτηνοτ

(Πηγή: seleo.gr)

Μια είδηση-καταγγελία, συνοδεία εικόνων φρίκης, ήρθε στο φως από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», το zoosos.gr και την υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ».

Πρόκειται για 100 αγελάδες στο Χαλκερό της Καβάλας, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τους κτηνοτρόφους -ο ένας, μάλιστα, είναι προφυλακισμένος, διότι ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια αγελάδα η οποία ανήκε στο κοπάδι του- με αποτέλεσμα από τις 100, οι 25 να πεθάνουν και οι υπόλοιπες να είναι αποστεωμένες και εξαθλιωμένες.

Ο Δήμος Καβάλας, εκ του νόμου υποχρεωμένος, περιόρισε τις αγελάδες σε περιφραγμένο χώρο προκειμένου να μην περιφέρονται στο οδικό δίκτυο και προκληθεί ατύχημα. Επιπρόσθετα, αγόρασε και τροφή, η οποία, όμως, δεν ήταν αρκετή για τα ζώα, με αποτέλεσμα να απειλούνται, πλέον, με αφανισμό, ενώ εκτός των άλλων… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.