«H Μαντόνα με το γούνινο παλτό» από τις 13 Φεβρουαρίου στο Alhambra Art

Η βραβευμένη σκηνοθέτιδα (βραβείο Κάρολος Κουν σκηνοθεσίας) Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή το συγκλονιστικό μυθιστόρημα με την παγκόσμια απήχηση «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» σε θεατρική απόδοση της Έφης Βενιανάκη.

Σαμπαχατίν Αλί

Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό

Θεατρική απόδοση: Έφη Βενιανάκη

Alhambra Art Theater

Στουρνάρη 53, Αθήνα

2105220120

Από 13 Φεβρουαρίου και μόνο 18 παραστάσεις

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Μια ιστορία αγάπης για τρία πρόσωπα

Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό είναι μια έντονη ιστορία αγάπης και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, καθώς αφορά όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε, όλες τις σκέψεις που κάνουμε και δεν μοιραζόμαστε, όλα τα ανείπωτα, που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και όχι μαρασμό. Τρεις χαρακτήρες μπλέκονται ψυχαναλυτικά σε ένα παιχνίδι ενηλικίωσης και ωρίμανσης. Καλούνται να μάθουν να ζουν τις στιγμές, να συλλαβίζουν τις αλήθειες της ζωής, να μας μυήσουν στα μυστικά του ανιδιοτελούς έρωτα και τελικά στα μυστικά της ίδιας της ζωής.

Περίληψη: Ένας συνεσταλμένος Τούρκος, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει νόημα στη ζωή, φεύγει, μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, για το Βερολίνο, με σκοπό να μαθητεύσει στο εμπόριο αλλά και να ανακαλύψει τη ζωή. Όντας ερασιτέχνης ζωγράφος, εκεί στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στα ενδιαφέροντα μέρη και μουσεία, στα περιβόητα καμπαρέ, θα γνωρίσει μια όμορφη γερμανίδα  καλλιτέχνη, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Η σχέση τους θα μεταμορφώσει και θα στοιχειώσει και τους δύο για πάντα.

Σκηνοθεσία: Η σκηνοθεσία θα επιχειρήσει να φωτίσει τη συναισθηματική πορεία και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις των τριών ηρώων, με στόχο να τονιστεί η ανεξέλεγκτη και αμφίσημη δύναμη του έρωτα. Μέσα σε ένα σύγχρονο παραστατικό περιβάλλον άχρονο, όπου η εποχή και ο τόπος λειτουργούν μόνο συνειρμικά/ συμβολικά/ ως μπακραουντ, η ιστορία ταξιδεύει στο χρόνο για να μας μιλήσει για τη μεταμορφωτική δύναμη του έρωτα αλλά και για την τεράστια δύναμή του να καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων. Άλλωστε οι ιστορίες είναι εκείνες που μας μυούν και σε μια κοινωνική στάση εν δυνάμει ανθρώπινη, αντιρατσιστική και βαθιά πνευματική.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Επιμέλεια φωτισμών : Γιώργος Αγιαννίτης

Επιμέλεια κίνησης-Χορογραφία: Ματίνα Κωστιάνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Παπακωνσταντίνου

Φωτογραφίες: Πέτρος Μακρής

Επικοινωνία και προβολή παράστασης : Νταίζη Λεμπέση | email daisylempesi@hotmail.gr | τηλέφωνο 6908502631 |

Ηθοποιοί: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης, Βασίλης Τριανταφύλλου

Παίζει ζωντανά ο μουσικός: Ανδρέας Γυφτάκης

Συμπαραγωγή ομάδα Anima και Alhambra Art Theater

Τιμές εισιτηρίων 15 , 12  και 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων : Ticketplus.gr

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.