Καρκίνος παχέος εντέρου: To φυτικό υποκατάστατο κρέατος που μειώνει τον κίνδυνο

(Πηγή: seleo.gr)

Εάν ελαττώσουμε την κατανάλωση του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος η υγεία μας θα βελτιωθεί συνολικά, όπως έχουν αποκαλύψει πολλαπλές μελέτες.

Για την ώρα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northumbria προτείνουν να το αντικαταστήσουμε με μια εναλλακτική επιλογή κρέατος, αποτελούμενη από μυκοπρωτεΐνη (πρωτεΐνη από μύκητες) με στόχο την πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition, η κατανάλωση μυκοπρωτεΐνης οδήγησε σε σημαντική μείωση των εντερικών γενοτοξινών -που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εντέρου, αυξάνοντας παράλληλα τα καλά βακτήρια του εντέρου.

Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη διερευνά τις επιπτώσεις από την αντικατάσταση της υψηλής πρόσληψης… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.