(Πηγή: seleo.gr)
Πολλά τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η μοτσαρέλα, το blue cheese και η φέτα μεταξύ άλλων.
Υπάρχουν πάμπολλα τυριά με διαφορετικές γεύσεις και υφές. Η διατροφική αξία και η γεύση του καθενός εξαρτάται από το γάλα που χρησιμοποιείται και τον τρόπο επεξεργασίας. Πολλά από αυτά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή τους βοηθά στην πρόληψη οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθά και στην απώλεια βάρους.
Ποια είναι τα πιο υγιεινά τυριά;
Πολλά τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η μοτσαρέλα, το blue cheese και… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)