Συκώτι: Όταν το λίπος δεν είναι από το αλκοόλ

(Πηγή: www.tanea.gr)

Τα τελευταία χρόνια, η κλινική σημασία της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD) έχει αυξηθεί προοδευτικά και αυτή η παθολογική κατάσταση θεωρείται πλέον ένα πολύ σημαντικό ζήτημα υγείας. Εντούτοις η διατροφή αποτελεί παράγοντα – κλειδί τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία.

«Η NAFLD χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο ήπαρ σε άτομα χωρίς υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ ≤30 g για άνδρες και ≤20 g για γυναίκες), άλλες γνωστές αιτίες αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ ή άλλες αιτιολογίες ηπατικής νόσου», σημειώνει ο Χάρης Δημοσθενόπουλος, κλινικός διαιτολόγος, μέλος του ΔΣ ΕΜΠΑΚΑΝ – Board Member of DNSG & Lead of EFAD… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.