Instagram: Το νέο «όπλο» των προαγωγών – Πώς το χρησιμοποιούν για να στρατολογήσουν γυναίκες και να προωθήσουν την κακοποίηση

(Πηγή: www.tanea.gr)

Σε πολύτιμο εργαλείο για τους προαγωγούς φαίνεται πως έχει εξελιχθεί το Instagram, καθώς εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση νέων γυναικών.

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του Guardian, σύμφωνα με την οποία λογαριασμοί φιλοξενούν περιεχόμενο που υποστηρίζει τέτοιες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας hashtags και κωδικές φράσεις που παραπέμπουν σε σεξεργασία, ώστε να διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους πελάτες να τους εντοπίσουν.

Η βία δεν ήταν μόνο σωματική -με προτροπές για χαστούκια, ξυλοδαρμούς και στέρηση φαγητού- αλλά και λεκτική με κάθε είδους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «σκύλες» και πόρνες».

Ως αποτέλεσμα της έρευνας του Guardian, η Meta έκλεισε ορισμένους λογαριασμούς στο Instagram και περιόρισε την αναζήτηση… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.