Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού κατά την εφηβεία μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα μνήμης, διαπιστώνει μελέτη

(Πηγή: seleo.gr)

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία βλάπτει μακροπρόθεσμα τη μνήμη, προειδοποιεί νέα μελέτη. Σε πειράματα που διεξήγαγαν οι ερευνητές σε τρωκτικά στην εφηβεία, διαπιστώθηκε πως εκείνα που κατανάλωναν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, παρουσίασαν μακροχρόνιες διαταραχές της μνήμης που παρέμειναν και στην ενήλικη ζωή.

Οι συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι το πρόχειρο φαγητό μπορεί να διαταράξει την ικανότητα μνήμης ενός εφήβου για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συνέβη και με τα τρωκτικά.

Ο Σκοτ Κανόσκι, καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας μαζί με τη… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.