Καθαρισμός του Νερού και Αέρα – Ζήτημα ζωής

Τα φίλτρα αέρα αλλά κι εκείνα του νερού έχουν μπει στη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων και όχι άδικα. Υπάρχουν πολλές διεθνείς μελέτες που έχουν δείξει πως το νερό της βρύσης περιέχει πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μερικές απ’ αυτές είναι ευεργετικές, ενώ άλλες είναι άκρως επικίνδυνες για τον οργανισμό. Μάλιστα, αυτές οι βλαβερές ουσίες μπορεί να περιέχονται στο νερό της βρύσης, ακόμα κι όταν δεν έχει κάποια δυσάρεστη οσμή ή γεύση. 

Αντίστοιχα δεν είναι λίγες οι μελέτες των διεθνών οργανισμών, όπως του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, που επισημαίνει, ότι ο αέρας μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι 50 έως 100 φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα των εξωτερικών χώρων, ενώ  προειδοποιεί, ότι η ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων είναι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα για την υγεία.

Γι’ αυτό το λόγο το φιλτράρισμα του νερού και του αέρα στο σπίτι έχει γίνει πιο αναγκαίο από ποτέ. Πλέον, με την εγκατάσταση πιστοποιημένων φίλτρων μπορείτε εύκολα να έχετε κρυστάλλινο, καθαρό νερό στο ποτήρι σας, αλλά και φρέσκο αναζωογονητικό αέρα.

Ακολούθως θα δούμε ορισμένες βλαβερές χημικές ουσίες που υπάρχουν στο νερό της βρύσης, καθώς και τι φίλτρα νερού ενδείκνυνται, όπως επίσης θα δούμε εκτενέστερα βλαβερές ουσίες στον αέρα και τα καταλληλότερα φίλτρα για αποτελεσματικό καθαρισμό. 

Ποιες Ουσίες Περιέχει το Νερό της Βρύσης

#1 Χλώριο και Παράγωγα Χλωρίου (υπολειμματικό χλώριο)

Το χλώριο είναι μια ουσία που εντοπίζεται στο νερό της βρύσης σε κάθε περιοχή. Αυτό συμβαίνει γιατί προστίθεται στο νερό για τις απολυμαντικές του δράσεις. Ωστόσο, τα υπολείμματα του χλωρίου είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και πρέπει ν’ απομακρύνονται. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα υπολείμματα έχουν διάφορα παραπροϊόντα, τα οποία έχουν σχετιστεί με την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών και δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό μας.

#2 Βαρέα Μέταλλα

Τα βαρέα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία που εντοπίζονται στο νερό. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ τοξικά για τον οργανισμό του ανθρώπου και προκαλούν από δηλητηριάσεις μέχρι και σοβαρές ασθένειες. Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν ο μόλυβδος, ο αμίαντος και άλλα. Τα βαρέα μέταλλα εισέρχονται στο νερό είτε από τη διάβρωση των σωληνώσεων είτε από τα βιομηχανική απόβλητα. 

#3 Βακτηρίδια και Μικροοργανισμοί

Εκτός από ανόργανες ουσίες, το νερό της βρύσης έχει και παθογόνους μικροοργανισμούς, βακτηρίδια αλλά και ωφέλιμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν επηρεάζουν την υγεία και είναι ωφέλιμα, όμως υπάρχουν ορισμένοι που είναι πολύ επικίνδυνοι. Έτσι, εάν το νερό δεν απολυμανθεί σωστά, τότε θα περάσουν στον οργανισμό μας επηρεάζει την υγεία μας. 

Πως θα Καθαρίσετε το Νερό

Για να απαλλαγείτε από όλες αυτές τις βλαβερές ουσίες το μόνο που χρειάζεται είναι η εγκατάσταση φίλτρων νερού ή να τοποθετήσετε ψύκτες νερού με ενσωματωμένο φίλτρο στον χώρο σας. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα μηχανισμών καθαρισμού του νερού. Αρκεί να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σας.

Χημικές ουσίες στον Αέρα

Πολλές φορές ανοίγουμε το σπίτι να αεριστεί και να μπει φρέσκος αέρας, αυτό όμως που καταλήγει στον χώρο μας είναι τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και οι ρύποι των εργοστασίων. Παράλληλα σύμφωνα με έρευνες τα κτίρια πλέον κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στον εξαερισμό. Σαν αποτέλεσμα φυσικοί παράγοντες που καθαρίζουν τον αέρα, όπως όζον και αρνητικά ιόντα μένουν απ’εξω, ενώ οι μολυντές μένουν μέσα. 

Ενδεικτικά σε έναν κλειστό χώρο μπορεί να εντοπίσει κανείς:

  • Μούχλα, 
  • βακτήρια, 
  • ιούς, 
  • καπνό από τσιγάρο,
  • οσμές της κουζίνας, 
  • διάφορα χημικά αέρια, 
  • φορμαλδεΰδη, 
  • τρίχες ζώων, 
  • σκόνη, 
  • ακάρεα και πολλά ακόμη μικροσωματίδια

Λαμβάνοντας κανείς αυτά τα δεδομένα υπόψη συν το ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν 65% της ζωής του στο σπίτι και αρκετά περισσότερο από 90% του χρόνου τους σε διαφόρους άλλους εσωτερικούς χώρους, κατανοεί κανείς, ότι ο αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα είναι καίριας σημασίας. 

Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει ένας ιονιστής, καθαρίζει και φρεσκάρει τον αέρα και απομακρύνει και τους ιούς αλλά και τις πιο δύσκολες οσμές, απομακρύνοντας από το εσωτερικό του σπιτιού ουσίες, όπως χημικά, γύρη, πτητικά αέρια, φθαλικές ενώσεις, διοξείδιο του άζωτου, μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα, σωματίδια μικρής διαμέτρου, υποπροϊόντα χλωρίου, όπως χλωροφόρμιο και οτιδήποτε άλλο επικίνδυνο για την υγεία.

Μπορεί το εξωτερικό περιβάλλον και οι κίνδυνοι να φαντάζουν τρομεροί, ευτυχώς όμως στην αγορά υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια για τη διασφάλιση καθαρού αέρα και νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.